Elk jaar wordt door kredietverzekeraar Euler Hermes een wereldranglijst voor digitalisering opgesteld. Tijdens het onderzoek evalueert de organisatie 115 landen op basis van vijf criteria: connectiviteit, marktomvang, regelgeving, logistiek en kennis. Nederland is dit jaar op deze zogeheten wereldranglijst gezakt van plek vier naar plek negen. Vooral op het gebied van connectiviteit levert Nederland momenteel nog in ten opzichte van andere landen.

Verenigde Staten op nummer een

De top drie bestaat ook dit jaar weer uit de Verenigde Staten, Duitsland en Denemarken. Met een score van 88/100 steekt de VS ver boven Duitsland, die op nummer twee staat, en Denemarken (nummer drie) uit. De Verenigde Staten heeft hun eerste plek vooral te danken aan hun sterk kennisecosysteem en de gunstige regelgevingen in het land. Echter, de grootste stijger is China. China is in drie jaar tijd maar liefst dertien plekken gestegen en staat momenteel op plek vier. Naast China horen ook Hong-Kong, Zuid-Korea en Vietnam tot de landen die het meeste zijn gestegen.

Wat is de reden van de daling van Nederland?

Allereerst positief te benoemen is het feit dat Nederland nog steeds tot de top tien van de wereld behoort. We kunnen trots zijn op onze negende plek, maar er kunnen zeker nog enkele zaken beter. De daling van Nederland is vooral toe te schrijven aan de afname van de connectiviteitsscore. Nederland heeft een goede connectiviteit, maar het lukt niet om de vooruitgang die andere landen wel hebben bij te benen. Johan Geeroms, Risk Director van Euler Hermis, beschrijft enkele concrete knelpunten van Nederland. Volgens hem zijn onder andere het toenemende tekort aan IT-professionals en het feit dat er te weinig wordt geïnvesteerd in platformeconomie, enkele redenen voor de daling van Nederland in de lijst.

Uw digitalisering versterken met CloudSphere

De connectiviteit binnen uw organisatie verbeteren? CloudSphere ondersteunt je hier, als jouw ICT-partner, graag bij. Met onze cloud oplossingen is je organisatie gegarandeerd altijd en overal bereikbaar. Wil je graag meer informatie over onze diensten of wil je zien hoe het werkt? Neem gerust contact met ons op! Vul het online contactformulier in op onze website of bel naar 088 – 340 02 30.