M365 Teams Trunk

Ieder goedlopend kantoor draait efficiënter met VoIP telefonie. VoIP telefonie staat voor “voice over IP” of nog langer “voice over internetprotocol”. VoIP telefonie betekent bellen over het internet. Telefoneren met VoIP gaat zoals je gewend bent met een vaste lijn, maar de techniek erachter is anders.

Wat is VoIP telefonie?

VoIP zoekt telefoonnummers aan de hand van IP adressen. Een IP adres is gekoppeld aan een apparaat binnen een netwerk, zoals een telefoon. VoIP vertaalt een normaal telefoonnummer (NANP) naar een IP adres om zo het internetverbindingspunt te herkennen als het normale telefoonnummer. Wanneer je dus belt naar een telefoonnummer dat op VoIP basis werkt, zorgt VoIP ervoor dat het corresponderende IP adres bij dat telefoonnummer wordt gevonden en verbindt je direct door naar het toestel met dat telefoonnummer. Dit kan een vast toestel zijn, maar ook een mobiel toestel of zelfs een computer met headset. Het toestel zal wel VoIP moeten ondersteunen om de verbinding tot stand te kunnen brengen.

VoIP telefonie voordelen

De Microsoft Teams Trunk maakt het mogelijk om ook met andere mensen, buiten je eigen teamleden, via een client online samen te werken én te bellen binnen Microsoft Teams. De verbinding loopt via een gewoon telefoonnummer, maar zonder dat er een eigen telefoontoestel of bedrijfscentrale nodig is.

Phone System Direct Routing

Gebruikers van Microsoft 365 met een Enterprise of Business licentie kunnen gebruik maken van Microsoft Teams Direct Routing. Deze geeft toegang tot het openbare telefonienetwerk. Microsoft noemt deze functie ‘Phone System Direct Routing’. Alle telefoonnummers op een SIP-trunk kunnen worden gekoppeld aan een Teams-gebruiker. 

Inkomende gesprekken

Inkomende gesprekken voor een geconfigureerd telefoonnummer worden naar de Microsoft Phone System-omgeving gerouteerd. Het gesprek wordt door de trunk naar de juiste Microsoft tenant gerouteerd. De tenant-beheerder koppelt het nummer aan een gebruiker. De gebruiker krijgt de oproep in zijn Teams client. Elke gebruiker krijgt een eigen nummer en de Teams client werkt op pc, Mac, iPhone, iPad en Android-apparaten.

Uitgaande gesprekken

Na toevoeging van de Phone System-licentie krijgt de Teams client voor uitgaande gesprekken een numeriek toetsenbord. Het Microsoft Phone System routeert calls automatisch naar de Pocos Microsoft Teams-trunk. Aan inkomende gesprekken zijn geen kosten verbonden. De belkosten voor uitgaande gesprekken worden op de gebruikelijke manier afgerekend.

De voordelen van Microsoft Teams Trunk
Volledig geautomatiseerd orderproces; geen wachttijden
Makkelijk telefoonnummers koppelen
Volledige beveiliging door sterke encryptie van signalering, audio en video

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?Neem dan even contact met ons op voor meer informatie.