Softwarebedrijf VMware deed onderzoek naar de technologie achter digitale werkomgevingen en de impact daarvan op bedrijven. Nederlandse werknemers die gebruikmaken van een digitale werkomgeving, geven aan dat zij hierdoor een stuk productiever kunnen werken. Gemiddeld werken zij 18 procent minder aan diverse handmatige processen en ruim de helft van de ‘empowered’ werknemers geeft aan dat het werken met de juiste applicaties bijdraagt aan een snellere besluitvorming.

Beter samenwerken met digitale werkplek

Naast het feit dat werknemers die beschikken over een online werkplek productiever werken, geven deze werknemers ook vaker aan dat zij beter kunnen samenwerken bij het gebruik van zakelijke applicaties. Dit, in vergelijking met (traditionele) werknemers die niet in een digitale omgeving werken.

Fundamentele veranderingen

Om een digitale transformatie succesvol te laten verlopen is een cultuurverandering binnen een bedrijf vaak essentieel. Het is belangrijk dat medewerkers betrokken zijn bij de keuze voor de juiste applicaties waarmee uiteindelijk gewerkt moet worden. Het initiatief van werknemers én de medewerking en het vertrouwen van het management zijn hierbij fundamenteel. Op die manier is een digitale transformatie pas écht resultaatgericht. De meeste ‘empowered’ werknemers beschouwen het bedrijf waar zij werken zelfs als een betere werkplek omdat zij de beschikking hebben over een online werkomgeving.

Online werkplekken via CloudSphere

Het gebruik van de juiste zakelijke applicaties werkt dus effectief en zorgt voor betere prestaties. Wil jij binnen je bedrijf ook een effectiviteitsslag maken? Van digitale werkplekken tot aan online telefonie en een supersnelle internetverbinding, bij CloudSphere kunnen wij je hierbij helpen. Neem gerust eens contact met ons op om jouw situatie voor te leggen en de mogelijkheden te bespreken. Stuur ons een bericht via het contactformulier op onze website of neem telefonisch contact op via 088 – 3400230.