Uit onderzoek van Paessler AG (specialist in netwerkbewaking) blijkt dat steeds meer bedrijven werken in de cloud. Er is wereldwijd een enquête gehouden onder ruim 2.000 ICT-beslissers van MKB bedrijven. Meer dan 80% van deze ICT-beslissers vindt dat in de cloud werken tegenwoordig onmisbaar is in het veranderende bedrijfsklimaat en is daarom van plan om het aantal cloud-implementaties de komende jaren uit te breiden.

De populairste cloud-toepassingen

Hoewel er steeds meer wordt gewerkt in de cloud, wordt er nog lang niet altijd optimaal gebruikgemaakt van cloud computing. Op dit moment wordt er het meest gebruikgemaakt van webhosting, blog- en contentbeheer, namelijk door 39,2% van de MKB bedrijven. Daarnaast zijn (standaard) clouddiensten zoals bestandsuitwisseling (32,2%) en e-mail (32%) het populairst. Echter, ICT-besluitvormers binnen het MKB zijn van plan om volgend jaar ook bedrijfsprocessen zoals netwerkbeheer, back-up oplossingen en sales, CRM- en ticketingsystemen over te zetten naar de cloud.

Informatiebeveiliging van de cloud

Ondanks de massale overstap van het MKB naar de cloud, ziet bijna 45% van de ondervraagde ICT-beslissers de informatiebeveiliging van de cloud nog wel als een belemmering. Daarnaast vindt ruim 41% van de respondenten dit ‘enigszins zorgwekkend’.

Wil jij ook in de cloud werken?

Wil je binnen jouw bedrijf ook in de cloud werken? Of werk je al gedeeltelijk in de cloud, maar wil je dit uitbreiden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden om uw bedrijfsprocessen sneller, veiliger én makkelijker te maken.