Ook in het eerste kwartaal van 2024 is het aantal vaste breedbandaansluitingen in Nederland gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het betrof een stijging van 0,2% die wordt veroorzaak door een toename van het aantal kabel en glasvezelaansluitingen. Het aantal breedbandaansluitingen op basis van DSL nam juist af. Telecompaper verwacht dat er over heel 2024 een groei van 2% wordt gerealiseerd, terwijl dit vorige jaar nog 2,6% was. Reden voor deze stagnatie is de hoge penetratiegraad van breedband in Nederland. Op dit moment heeft 94% van alle Nederlandse huishoudens bijvoorbeeld reeds een breedbandaansluiting.

Samenstelling van de Nederlandse markt voor breedbandinternet

De totale Nederlandse markt voor breedband wordt gevormd door kabel-, DSL- en glasvezelaansluitingen. Er zijn inmiddels 3,38 miljoen kabelaansluitingen in Nederland, 2,86 miljoen DSL-aansluitingen en 1,1 miljoen glasvezelaansluitingen. De markt wordt bovendien beheerst door twee grote spelers, te weten KPN en Ziggo. Hierbij heeft Ziggo 43,3% van de markt in handen en KPN 40,4% van de markt. Onder KPN vallen ook de merken Telfort, XS4ALL en Edutel. De rest van de markt wordt verdeeld door kleinere spelers zoals T-Mobile en de Nederlandse Energiemaatschappij. De verwachting is dat de kleinere spelers in de toekomst marktaandeel zullen afsnoepen van de grote twee.

Uw breedbandaansluiting via CloudSphere

CloudSphere kan een betrouwbare internetverbinding realiseren, waardoor je bedrijf altijd gegarandeerd is van supersnel internet. Dit kan op basis van DSL, maar bijvoorbeeld ook op basis van glasvezel of een straalverbinding. Wij kunnen onze verbindingen, inclusief de benodigde apparatuur, bovendien op managed basis leveren. Dit betekent geen eenmalige investering, maar direct online voor een vast bedrag per maand. Wanneer je meerdere vestigingen hebt kunnen wij je tevens voorzien van één veilig bedrijfsnetwerk via IP-VPN. Neem vrijblijvend contact op naar de mogelijkheden op het gebied van verbindingen die jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen.