Cloud computing, of in andere woorden werken in de cloud, is tegenwoordig een welbekend begrip bij vele organisaties. En dat is niet zomaar, want werken in de cloud brengt veel businessvoordelen met zich mee. Benieuwd naar wat deze voordelen dan precies zijn? In dit nieuwsbericht sommen wij er vier voor je op!

Businessvoordeel 1: flexibele werkomgeving

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat werknemers niet meer afhankelijk zijn van de werklocatie. Met een online werkplek kunnen werknemers namelijk altijd en overal hun werk uitvoeren. Het enige wat de werknemer nodig heeft, is een pc of laptop met internetverbinding. Vervolgens kunnen ze, het liefste via een VPN-verbinding, inloggen in de cloud omgeving waarop hun programma’s en documenten opgeslagen worden.

Businessvoordeel 2: cybersecurity

Wellicht één van de belangrijkste voordelen van cloud computing is cybersecurity. Wanneer je ervoor kiest om te werken met een cloud oplossing, dan kan je er zeker van zijn dat al jouw bedrijfsgegevens veilig en versleuteld opgeslagen zijn in de cloud. Tevens hoef je je geen zorgen meer te maken indien een laptop verloren raakt of gestolen wordt, aangezien er altijd een authenticatie nodig is om de gegevens te kunnen inzien.

Businessvoordeel 3: schaalbare oplossing

Heb je binnen de organisatie te maken met seizoensdrukte? Dan is een online werkplek de perfecte schaalbare oplossing. Wanneer je het extra druk hebt en behoefte hebt aan extra werkplekken, dan kun je eenvoudig contact met ons opnemen om een nieuwe werkplek in de cloud toe te voegen.

Businessvoordeel 4: back-up garantie

Bij CloudSphere maken wij elke nacht een nieuwe back-up van jouw gegevens. Deze bewaren wij vervolgens in totaal zeven dagen. Het is uiteraard ook mogelijk om voor een langere retentieperiode te kiezen. Op deze manier ben je er te allen tijde zeker van dat je een actuele back-up hebt van al je gegevens. Neem gerust contact op met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Werkplek in de cloud dankzij CloudSphere

CloudSphere helpt jou graag met het realiseren van online werkplekken voor jouw organisatie. Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die wij jou kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op via contactformulier op onze website.