Cloud computing heeft in het jaar 2020 een grote opmars gemaakt. Vandaag de dag is werken met een geïntegreerde cloud omgeving in allerlei organisaties doorgevoerd. Naar verwachting zal dit zich volgend jaar nog veel verder ontwikkelen, want als reactie op de pandemie zullen organisaties nog sneller de overstap maken naar de cloud. Wij zetten graag enkele cloud computing trends voor 2024 voor jou op een rij.

Hybride cloud omgeving

Afgelopen jaar hebben al veel organisaties kennisgemaakt met de hybride cloud. Door de coronacrisis waren veel organisaties namelijk genoodzaakt een oplossing te vinden voor het thuiswerken. De cloud bood en biedt hierbij nog steeds de oplossing. Deze cloudstructuur heeft dit jaar dus al een grote groei doorgemaakt, maar staat voorlopig nog wel in de schaduw van de publieke cloud. Gartner, een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau in de informatietechnologie-sector, voorspelt echter dat de implementatie van de hybride cloud in 2021 weer flink zal stijgen.

Cloudserver containers

Een volgende trend die we verwachten komend jaar terug te gaan zien, is het gebruik van cloudserver containers. Containers worden al jarenlang gebruikt om goederen veilig te transporteren. Ook cloudservers hebben containers om applicaties tussen servers over te dragen. Dit totaalpakket bundelt de code van een applicatie met alles wat je nodig hebt om de applicatie te kunnen draaien. Dit zorgt ervoor dat bedrijven applicaties zelf kunnen integreren in hun IT-infrastructuur zonder configuratieproblemen. Analisten van Gartner voorspellen dat 95% van de nieuwe applicaties tegen eind 2021 opgebouwd zijn via een container.

Werken in de cloud met CloudSphere

Werk je in jouw organisatie nog niet met een cloud omgeving of ben je nog niet tevreden met de huidige cloudstructuur van jouw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen je graag verder met het zoeken naar de ideale oplossing voor jouw organisatie. Dit kan door ons een bericht te sturen via het online contactformulier of de chatfunctie op onze website. Daarnaast zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 088 – 340 02 30.